1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 4. | +36 (1) 328 0911

Webshop

pályázat

Az Octo Pharma Kft. eszközállományának fejlesztése korszerű patikarobot beszerzésével

 

A projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-01247

A szerződött támogatás összege: 34.500.000,- Ft

A támogatás mértéke százalékban: 42.07%

A projekt tényleges befejezése: 2022.06.28.

 

Befejeződött a Mikszáth Gyógyszertárban a Riedl Phasys típusú patikarobot (komissiózó gép) telepítése és üzembehelyezése.

A Mikszáth Gyógyszertár és betegei számára a megvásárolt gyógyszertári kommisiózó robotrendszer hatékonyabbá, biztonságosabbá és gyorsabbá teszi a gyógyszerellátást. A szakképzett munkaerő hiánya a patikákat is komoly kihívás elé állítja. A közelmúlt járványidőszakának tapasztalatai megmutatták, hogy minden olyan beruházás és fejlesztés indokolt, amely elősegíti a gyógyszertári személyzet terheinek csökkentését. Az új, gyógyszerkiadó automataberendezés jelentősen növeli dolgozóink hatékonyságát, és csökkenti az emberi tényezőből fakadó hibák bekövetkezésének esélyét. A patikarobot alkalmazása előnyös amiatt is, hogy több minőségi idő jut a betegeinkre. A patikarobot precízen megtervezett polcrendszerben 32 ezer doboz gyógyszert tud tárolni. A vényen található vonalkód beolvasása után pillanatokon belül már a gyógyszerészek kezében van a kért termék, amely jelentős időmegtakarítást eredményez.

Az Octo Pharma Kft. által üzemeltetett Mikszáth Gyógyszertár az elmúlt 12 év alatt Magyarország meghatározó patikájává nőtte ki magát. Számos ritka betegségre fejlesztettek gyógyszert. A komissiózó gépek megkönnyítik a gyógyszerész munkáját és nagyban hozzájárulnak egy esetleges gyógyszercsere kiküszöböléséhez.

A nagyszámú páciens gyors, zökkenőmentes kiszolgálásához elengedhetetlen volt a kiadási folyamat automatizálása. A piaci lehetőségek áttekintése és gondos vizsgálata nyomán választottuk ki a Riedl Phasys gyógyszertári robotot, amely jelentős beruházás cégünk életében és nagymértékben képes a hatékonyság növelésére.

© Mikszáth Gyógyszertár 2023